zaterdag 28 februari 2015

Toch even een berichtje...

Het is nu twee weken geleden dat ik jullie op de hoogte heb gehouden van mijn schrijfvorderingen. Waarom ik vorige week af liet weten? Omdat er simpelweg niks te melden viel....

De beslissing is nu toch maar genomen: ik ga veranderen van verhaal. Ja, ik weet het, het was niet de opzet. Maar: ik heb allang door dat hier mijn "schrijfpassie" niet ligt. Schrijven wordt zo een moeten en geen willen meer. En dat was mijn opzet dus echt niet!

Dus ga ik het over een andere boeg gooien. Komende week ga ik eerst bedenken waar wel mijn schrijfpassie ligt....eigenlijk stom: dat weet ik allang....Maar dan vooral ook gericht op het verhaal zelf.
Dus niet alleen genre, schrijfstijl e.d. maar ook welk onderwerp/verhaal mij zo kan boeien dat ik er voorlopig wel mee bezig wil en kan zijn. En ik ook elke dag er even voor vrij wil maken!

Een afknapper: nee, eigenlijk niet. Toegeven dat iets niet werkt, zie ik niet als falen. Eigenwijs erin blijven hangen en daardoor je plezier in je hobby verliezen vind ik een stuk dommer!
afb. Morguefile.com

vrijdag 13 februari 2015

De vorderingen

Deze week wel weer een stukje geschreven aan mijn boek. Hoofdstuk twee is dus in wording. Ik heb nog wel een stukje bij hoofdstuk 1 geplakt, omdat ik me realiseerde dat het meer bij hoofdstuk 1 paste, dan in een nieuw hoofdstuk.
Daarnaast me ook weer even over de hoofdpersonen gebogen of ze wel helemaal de rol hebben die bij ze past ;-)
Verder ben ik vooral aan het schrijven geweest voor betaalde teksten....en dat loopt lekker!

maandag 9 februari 2015

Gastschrijver op een nieuwe schrijfsite!

Claudia Biegel, schrijfster van o.a. foute Sarah's, is een site begonnen over schrijven. En nodigde mij uit om als gastschrijver een stukje in te sturen. Je kan haar site uiteraard bezoeken: messcherpschrijven.nl
Je kan er een kort verhaal downloaden en nog veel meer vinden over schrijven.
Claudia zelf vertelt er het volgende over:
De website Messcherpschrijven.nl wil informatie delen over schrijven, publiceren en vooral schrijftalent de mogelijkheid geven om eigen werk te publiceren.
Het idee voor de site is ontstaan vanuit mijn persoonlijke ervaring met schrijven en vooral met publiceren. Als beginnend schrijver voelde ik me helemaal verloren in uitgeversland. Regelmatig botste ik op termen waarvan ik nooit eerder had gehoord of wachtte met rode oortjes op antwoord van uitgevers die niet eens de moeite namen om een afwijzingsbrief te sturen. En ik had zoveel vragen…Hoe weet je welke uitgevers wel of niet te benaderen? Misschien uitgeven in eigen beheer maar hoe moet dat dan?
Hoewel ik absoluut niet pretendeer door schade en vooral veel schande zo wijs te zijn geworden dat ik al uw schrijvers- en publiceervragen kan beantwoorden, is het wellicht mogelijk een paar tips te geven. En u mij. Want Messcherpschrijven.nl staat in de eerste plaats voor dialoog. Laten we het samen doen, het schrijven zelf is tenslotte al eenzaam genoeg.

Schrijftips op video en mijn tekstschrijver ervaringen

In mijn mail kreeg ik van David Mulder een link naar een video met een schrijftip. Er volgen er nog twee. Op zich een aloude tip: schrijf elke dag...
Maar wie hem zien wil: dat kan hier.

Sinds een week of twee heb ik me in laten schrijven bij textbroker en wauw...hier verdien ik echt wat mee. Oké, het is niet zoveel dat je er een waar loon aan over houdt. Maar voor mij is het zeker een leuke manier om bij te verdienen. Helaas ligt Todio plat...en niemand reageert. Dus die laat ik nog maar even achter de hand liggen. Wie weet of dat ooit nog goed komt?

vrijdag 6 februari 2015

Eerste hoofdstuk is klaar....voorlopig

De sfeer was een beetje weg om me te kunnen verdiepen in mijn verhaal. Nadat de kerstvakantie was afgelopen en het gewone leventje weer van start ging, werd mijn aandacht toch erg opgeslokt door "aardse" zaken ;-) en werd de ruimte een verhaal wat ook nog ergens "moest".

Dus ben ik zondag er maar eens even voor gaan zitten en moest ik van mezelf weer eens even er echt in duiken. Resultaat: eerste hoofdstuk is af. Nog niet helemaal zoals ik wil. Want de juiste toon heb ik nog niet helemaal gevonden. Maar herschrijven hoort er nou eenmaal (meestal) ook bij. Hoewel dat ook het voordeel geeft dat niet alles meteen perfect hoeft en je vooral even met het verhaal bezig kan zijn.

Dus vond ik ook dat ik de ondergaande maan nu maar eens op de foto moest zetten: vanochtend met mijn mobiel. Geen superfoto...maar toch