zondag 28 juni 2015

Tien tips om niet te stoppen met schrijven....hé, die zijn voor mij!

afb. morguefile.com

Per mail kreeg ik tien tips voor mijn kiezen van David Mulder over het blijven schrijven.
De laatste tip is grappig....maar die schrap ik maar even ;-)

Maar de meesten zijn zeker goed. (en bekend).
Punt 1 heb ik al gedaan: hier dus!
Veel van de andere punten poog ik al te doen, maar puntje twee is nog niet echt mijn ding...dus hé, dat ga ik maar eens proberen dan! Word ik alvast niet slechter van ;-)

Nu schrijf ik wel elke dag, vaak als tekstschrijver op freelancebasis....lekker vrij in je tijd, maar dat geeft eigenlijk ook een probleem. Want doordat er geen echte vaste tijden voor staan, gaan er zo vaak andere dingen even eerst...zucht.

Morgen heb ik een lange dag voor mezelf: de jongsten zijn op schoolreis, dus ik heb geen kindjes tussen de middag die ik op moet halen en wegbrengen enzo.....

Misschien dat ik dan maar weer eens stiekem een uurtje ga sfeertje proeven....Hou jullie op de hoogte!

Zelf ook de tips zien? Zoals je misschien al had ontdekt: dat kan dus bij boekschrijven.nl

dinsdag 9 juni 2015

En dan barst je opeens van de inspiratie....maar waar haal je dan de tijd vandaan?

Ik weet niet eens waar het nu opeens vandaan komt, maar ik wil de laatste dagen weer lekker schrijven...ik heb heerlijk veel ideeën voor mijn verhaal. Alleen dan volgt een praktisch probleem: tijd!

Waar haal je dan de tijd vandaan als je al vol zit met verplichtingen? Freelancewerk mag dan misschien niet aan tijden vast zitten, maar het moet wél gebeuren.....en dan nog alle huiselijke beslommeringen en schoolverplichtingen e.d. erbij.

Dus is het vooral 's avonds een uurtje schrijven als de mannen op bed liggen. Maar eigenlijk zou ik veel méér willen schrijven.....Soms snoep ik weleens een kwartiertje extra terwijl ik aan de koffie zit, ofzo. Maar vaak schiet dat ook niet op.
Dus eh...sorry...mijn blogje wordt niet veel langer: ik ga even schrijven! ;-)

Hoe doen jullie dat? Wanneer komen jullie aan schrijven toe?

O ja: update wat  betreft mijn verhaal/boek. Ik ben bijna klaar met hoofdstuk twee!
afb. morguefile.com

vrijdag 5 juni 2015

Inspiratie halen uit andere boeken....mag dat?

Ik las pas in de krant dat muziek soms teveel op andere muziek lijkt en dat mag niet......als je dan hoort om welke liederen het gaat vind ik dat erg ver gezocht. Volgens mij kunnen de artiesten dan ondertussen wel gaan stoppen, want alles lijkt wel op de één of andere manier op iets wat eerder gepubliceerd is.

Zo is het natuurlijk ook met boeken. Veel is al geschreven..dus wanneer spreek je nou van "jatten"in dit geval?

Ik heb weleens een idee voor een verhaal en ben dan stomverbaasd dat ik een soort gelijk verhaal opeens zit te lezen...hebben jullie dat ook weleens? Het gaat dan om boeken die ik nog helemaal niet kon. Dus kan ik het toch echt niet daarvan hebben.

Natuurlijk mag jatten niet. Maar inspiratie opdoen is toch iets heel anders. Je leest soms boeken die jou weer de inspiratie geven om verder te gaan met schrijven.
Onnodig te zeggen dat ik het ook niet leuk zou vinden als mijn verhalen gekopieerd zouden worden.....

Maar als ik dan dat artikel over de muziek herinner..dan vraag ik me wel af hoe lang het nog duurt voor schrijvers elkaar van plagiaat gaan beschuldigen. Gebeurt een enkele keer al, natuurlijk. Ik herinner me van jaren geleden dat meneer Brown ook beschuldigt werd. Maar sommige onderwerpen zijn zo simpel te bedenken....dus hoe kan je zoiets nou ooit beoordelen? Wanneer is iets plagiaat of gewoon stom toeval?

Zomaar een overdenkinkje....barst los: wat vinden jullie?