donderdag 6 februari 2014

Ik heb het gedaan.....

Eigenlijk had ik het me al zo vaak voorgenomen. Maar nooit....eigenlijk kwam het er echt nooit van. Of eigenlijk: ik wist eigenlijk niet zo goed of het wel "kon"....
Met een laptop erop uit gaan om simpelweg te schrijven? Wat overdreven...hoewel...tegenwoordig wordt daar minder van opgekeken dan mensen die ouderwets met pen en papier gaan zitten schrijven...
Ik bedoel maar: bijna overal waar je even neerstrijkt om wat te drinken zit wel iemand met een beeldschermpje voor z'n neus. Een tablet, i-phone ..maar ook nog de "ouderwetse"laptop.
Maar toch....

Van de zomer heb ik het ooit één keer gedaan. Met thermoskan naar het meer gefietst en daar bij een picknickplekje zitten schrijven. Maar het lukte niet....langsfietsende mensen die verbaasd me aan keken...het verhaal lukte niet (terwijl dat aan het water afspeelde) ..

Jaren geleden heb ik weleens zitten wachten tot een zoon klaar was bij een onderzoek en ben daar ook gaan schrijven...maar ook daar voelde ik me nogal opgelaten.

Toch ben ik gisteren eens wél het gaan doen. Niet met laptop maar met pen en papier, omdat ik onderhand wel doorheb dat ik daar veel lekkerder door schrijf! Eerst ben ik naar de ouderwets grote boekwinkel gelopen waar een barretje "inside" is. Op zich natuurlijk een inspirerende plek. Maar het was er overvol en ik zag ook al wel dat de tafeltjes zo dicht op elkaar gepropt zijn dat ik me daar niet echt lekker bij voel om dan juist daar mijn hersenspinsels te gaan neerpennen.
Dus ben ik terug gelopen naar het winkelcentrum en bij La Place neergestreken. Het plekje wat ik in mijn hoofd had was nog vrij! Aan het raam, beetje verscholen achter een muurtje. En met mijn koffie bij de hand ben ik gaan schrijven!

En jawel, het was top! Ik kon schrijven zonder gestoord te worden door huishoudelijke beslommeringen...computers die "gillen"dat er nog mail of blogjes bekeken moeten worden, een wasmachine die piept dat je nu echt moet komen...de herinnering aan dingen die nog even geregeld moeten worden voor school enz.

Dus heb ik me voorgenomen om dit vaker te doen. Even een momentje echt puur voor het schrijven! Heerlijk.

Ben benieuwd wat jullie favoriete plekken zijn om te schrijven?

3 opmerkingen:

 1. Wat goed zeg!
  Heerlijk zulke schrijversromantiek.
  Ik heb het ook wel eens halfslachtig geprobeerd geloof ik, maar voelde me ook altijd opgelaten. Mensen proberen toch altijd te spieken wat je aan het doen bent.

  LaPlace is een heel geschikte locatie. Lekker anoniem.

  Ik ga tegenwoordig op bed zitten. Kussens in de rug. Dekentjes over me heen, poes op schoot.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je jezelf nu ook kan afsluiten voor omgevingsafleiding.
  Ik vind schrijven met pen en papier toch ook het prettigst, je kan het oppakken en wegleggen, het schrijven gaat gewoon gemakkelijker.
  Heb ook een klein boekje in mijn tas zitten voor gedichtjes en zinnen die opkomen.
  Bij ons heb je in de natuur overal wel plekjes waar je heerlijk ongestoord kan zitten en schrijven

  groetjes van Frederique
  http://frederiqueloveslife.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen