vrijdag 14 november 2014

Een schrijfdag

Een dagje lekker alleen maar schrijven. Even niets anders aan je hoofd. Geen dingen die nog moeten...geen afleiding. Gewoon, lekker je ding doen.
Moeilijk in te plannen, dat is mijn ervaring. Een hele dag zeker , want om nou te zeggen bekijk het allemaal maar, ik ga schrijven,..dat gaat me toch echt te ver. Dus schrijf ik het liefste onder schooltijd...als ik alleen thuis ben. Raar eigenlijk, dat ik dan wel het fijn vind om erop uit te gaan en dan juist onder de mensen wel te kunnen schrijven....Maar ja, dat zijn "vreemden"die me niet van alles vragen en vooral (denk ik) waar ik me niet schaam dat ik alleen maar wat zit te schrijven. Niet dat dat ooit door mijn kinderen gezegd is hoor! Welnee, die vinden het prima. Maar dat is toch een "schuldgevoel" van mezelf richting mijn rommelige huishouden (daar ben ik echt slecht in....)
En dat is ook de reden dat ik echt geen hele ochtend uittrek om te schrijven....het zijn altijd maar "gestolen momentjes" tussendoor. Wat eigenlijk helemaal niet echt werkt, natuurlijk.

Ooit las ik iets over een plek waar je een ruimte kan huren om te schrijven! Volgens mij was het in Apeldoorn. Maar ik kan hem even niet meer vinden op internet. Daar kan je een kamertje huren waar je dus rustig kan gaan zitten schrijven! Ik vond het idee op zich wel leuk. Daar is geen wasmachine die roept, een onverwachte gast, een kattenbak die staat te stinken maar dan ga je gewoon echt een dag ofzo aan het werk!

Het is voor mij iets te ver uit de slinger..en of ik het lef zou hebben om dat te doen? Ik weet niet. Ik heb toch nog altijd het idee dat je eerst een boek geschreven moet hebben voor je zo serieus ermee bezig mag zijn....Maar het idee is leuk!

Dat is nog zo iets: research doen. Soms bedenk ik mij een onderwerp waarover ik dan graag met iemand zou willen praten om er meer vanaf te weten....maar ook dan denk ik: ik kan toch moeilijk zeggen "hallo, ik schrijf een boek en heb informatie nodig..."  Ik heb altijd het idee dat ik eerst echt een boek geschreven moet hebben voor ik zoiets mag zeggen....
Eigenlijk stom, want iedere schrijver is ooit begonnen....maar het klinkt zo opschepperig, denk ik dan.
Wat vinden jullie?

4 opmerkingen:

  1. Ik herken jouw gedachtengang altijd heel goed. Ik heb of had dezelfde twijfels en bedenkingen. Ik ben bijvoorbeeld ook altijd heel geïnteresseerd in levensverhalen...maar om iemand te interviewen???
    Ik denk dat ik weet welke schrijfkamers je bedoeld. Ik heb het blog van de eigenaresse in mijn leeslijst.
    Ik moet even zoeken, want het schiet me zo niet te binnen. Iets met Zinn...

    BeantwoordenVerwijderen