maandag 22 december 2014

Ik ben de radeloze reporter in het clubblad

Eén van mijn schrijfactiviteiten is redactiewerk voor een sportvereniging. Op zich niet overdreven veel werk, als....er maar kopij binnen zou komen. Maar je raadt het al: spontaan gebeurt dat niet. Dus mag ik iedere keer bij de vaste mensen (bestuur e.d.) aankloppen. Nou ja, goed, die zorgen dan wel meteen dat er iets komt hoor. Maar ondanks al onze smeekbedes komen er maar geen spontane stukjes binnen van de teams! Dus dan klim ik maar weer zelf in de pen.
Voordeel: omdat ik zelf redactielid ben, heb ik natuurlijk een grote vrijheid in mijn keus voor onderwerp......en de manier waarop ik erover schrijf.....tuurlijk. Groot nadeel is: ik heb helemaal geen keuzevrijheid, eigenlijk. Want het moet natuurlijk ook nog wel ergens op slaan, dus zal het op de één of andere manier toch met de vereniging of met basketbal te maken moeten hebben...
Tja...vaak zit ik dan achter de computer en weet absoluut niet waarover ik wat moet schrijven.
Maar het idiote is: als ik maar eenmaal een leuke openingszin heb, dan volgt de rest opeens wel...wat altijd uitmondt in een mafkees-stukje. Maar dat moet kunnen in een clubblaadje, toch?!
Mijn eigen naam zet ik er trouwens niet bij.  Ik noem mezelf dan maar de RADELOZE REPORTER, met de uitleg erbij dat we te weinig kopij binnen krijgen en de reporter dus maar weer is gaan schrijven. Het levert nog steeds niks extra's op. Of zal dat komen omdat mijn stukjes zo leuk zijn?

afb. van http://www.morguefile.com/

Vanaf januari zal mijn collega stoppen. Dan blijf ik alleen over als redactielid.....ik ben benieuwd of er nog wel  mensen te vinden zijn die willen helpen.....

Ach, en anders laten we die radeloze reporter maar nog meer onzin schrijven.....???????

1 opmerking:

  1. wat goed zeg dat je dat elke keer weer doet,ik zou het niet kunnen verzinnen denk ik
    succes radeloze reporter

    BeantwoordenVerwijderen