woensdag 31 december 2014

Mijn goede voornemens deel 3....

Ja, tadaa....dan moet het nu dus maar.... Na mijn blogje 1 en blogje 2 over mijn schrijf-voornemens voor 2015, zal ik er vandaag toch maar mee komen.

Eigenlijk heb ik natuurlijk al het één en ander verklapt....maar goed.
Als eerste zal ik wat schrijven betreft vooral gaan schrijven voor Todio (als dit echt blijkt te werken....) omdat een financiële opkikker wel leuk is....
Todio is hier te vinden
Daarnaast hoop ik via mijn verkoop van gedichten (sorry...dat staat even onder mijn eigen naam en hou ik dus even hiervan "verwijderd"....) nog wat bij te schnabbelen....Met Sinterklaas toch een aantal gedichten weten te verkopen!

Maar goed: mijn echte droom is geen gedichtenbundel....geen teksten schrijven.....maar: een echt mooi verhaal of mooier gezegd: een boek!

Omdat ik nogal een dwarrel ben en vlieg van het ene verhaal naar de andere (en dus tig onafgemaakte stukjes heb liggen...) was ik op zoek naar de stok achter de deur. Mijn blog heb ik als "redmiddel" gebombardeerd.
Dus:

Ik wil elke week een blogje schrijven over mijn vorderingen. Hoeveel ik geschreven heb, wat ik ervoor gedaan hebt, wat eventueel bezocht of uitgeplozen enz. Natuurlijk hoop ik volgend jaar te kunnen zeggen: mijn verhaal is af....maar ja, dat zal ook afhangen van de grootte van het verhaal en dat valt nu nog niet echt te zeggen, natuurlijk.
Zoektocht naar het juiste idee....

Afgelopen week heb ik me afgevraagd welk verhaal het zou gaan worden. Ik kwam ook nog op nieuwe ideeën (tja, aan ideeën geen gebrek...). Waarbij één over een onderwerp die me ontzettend top leek, maar waar ik echt niks van af weet. Dus de research zou wel heel veel tijd gaan kosten. Andere ideeën leken me wel leuk, maar die hadden weer andere redenen. Zo weet ik ondertussen wel dat ik spanning heerlijk vindt om te schrijven...maar misdaden afschuwelijk vindt. Tja.....hoe combineer je dat dan? Of zou een kinderboek (jongensboek, uiteraard ;-)  )iets zijn?
Goed, dat was dus de vraag waar ik gisteren over schreef. Inmiddels heb ik wel een besluit genomen!
Vanaf januari dus met enthousiaste moed starten....eh...zullen we zeggen : iedere vrijdag ga ik jullie op de hoogte houden!

Rest me nu alleen nog jullie allemaal een fijne jaarwisseling toe te wensen!


4 opmerkingen:

 1. Ik ben zo benieuwd! Een blog kan echt goed werken hoor, als een stok achter de deur.

  Gelijk even gezocht waar deze zin vandaan komt: "De uitdrukking een stok achter de deur komt waarschijnlijk voort uit de situatie waarin iemand letterlijk een stok achter de deur heeft klaargezet. Als de ander niet wil voldoen aan zijn verzoek of eis, dan kan hij snel de stok tevoorschijn halen en zo laten zien dat hij desnoods geweld gebruikt om zijn zin te krijgen."

  Nou ja, ik bedoel de blog als een positieve stok achter de deur natuurlijk :-)
  Jij ook een fijne jaarwisseling. Ik zie uit naar je vrijdagse blogjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha...ik zie de computer al achter me aan hollen met een stok..... ;-)

   Verwijderen
 2. Veel succes met het schrijven! Ik heb een soortgelijk voornemen :-)
  Fijne feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met schrijven! Sinterklaas gedichten heb ik ook als opdracht geschreven dit jaar. Leuke manier om een klein bedrag bij te verdienen he.

  Daarnaast heb ik 2 gedichtenbundels uitgebracht waarmee ik hoop wat bij te verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen