vrijdag 2 januari 2015

Het ontstaan van mijn verhaal.....deel 1 ;-)

Allereerst: allemaal een fijn 2015! Een nieuw jaar...en dus ook het begin van mijn voornemen voor dit jaar: eindelijk eens echt werken aan een boek....

Mijn onderwerp en hoe dit ontstond:
Zondag waren we bij space -expo in Noordwijk. En zoals zo vaak: ik kreeg weer eens een idee voor een verhaal. (tja, waar niet....) Het leek me een prima idee, maar ja, ik realiseerde me ook dat research dan de meeste tijd in beslag zou gaan nemen. Dus heb ik nog eerdere ideeën voor verhalen in overweging genomen. Maar het ruimte-idee liet me niet los....dus: ja, ik heb gekozen voor dit onderwerp. Een verhaal wat zich afspeelt op een planeet in de ruimte.

Waarom dit onderwerp:
Uiteraard omdat het me aanspreekt, anders moet je er niet eens aan beginnen,(Zeker niet met zoveel research te doen....)
Maar daarnaast heeft het meer te vertellen dan de andere ideeën die ik overwogen heb. (vind ik ) En vooral: er zit spanning in en dat vind ik gewoon heerlijk schrijven.
afb. Morguefile

Wat ik tot nu toe heb gedaan:
Het is natuurlijk nog maar net begonnen, mijn avontuur met dit onderwerp. Maar ik heb toch al best wel wat gedaan. Zo heb ik een schema gemaakt van de indeling van het boek. Voor mijn doen een heel uitgebreid schema.....de hoofdstukken heb ik eigenlijk al in een paar zinnen verteld. Dus nu is het vooral schrijven en verder uitwerken. Natuurlijk heb ik hier en daar nog wel extra aanvullingen nodig...maar dat komt vast wel goed. Ben zelf eigenlijk wel blij met dit schema. Zo is het verhaal niet meer alleen een vaag idee, maar heeft het een duidelijke vorm gekregen. Of het schema ook werkelijk zo blijft bestaan, is natuurlijk helemaal niet zeker. Al schrijvende kan ik best tot hele andere conclusies komen....of misschien wil ik wel dingen die helemaal niet kunnen. Het moet natuurlijk ook nog wel ergens op slaan.

En ik zit regelmatig even te neuzen op internet over dit onderwerp.
Ik heb al wel een proefje gedaan om erover te schrijven, maar dat stelt nog niet veel voor....

Wat ik komende week wil gaan doen:
Een beslissing nemen welke planeet het gaat worden. Welke voldoet aan mijn eisen ;-)
De personages verder uitwerken. Karakter, hoe ze eruit zien enz.
Me verder inlezen...en wie weet ook alvast een beetje schrijven...

2 opmerkingen:

  1. Leuk hoor een boek schrijven!!! Ik kan je vertellen als het je lukt en je hebt je boek in handen dat dat een heel bijzonder gevoel is! Ik heb zelf afgelopen jaar mijn tweede gedichtenbundel uitgegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, nu heb ik gelijk een antwoord op mijn vraag in je laatste blog. Ik lees deze drie verkeerd om :-) Boeiend onderwerp. Ik ben heel benieuwd. Lukte het een beetje met die personages?

    BeantwoordenVerwijderen