vrijdag 30 januari 2015

Hoe nu verder?

Vrijdag zou mijn blog erop staan....dus ga ik er maar even voor zitten. Maar wat  ga ik vertellen?
Eigenlijk heb ik niks gedaan. Niks anders dan me afvragen of dit wel het verhaal is waar ik mee verder moet gaan....want waarom kan ik me niet tot schrijven aanzetten? Wil dat zeggen dat het verhaal toch niet helemaal mijn ding is? Moet ik eigenwijs in dit verhaal blijven "hangen"? (want op zich vind ik het wel een leuk idee....). Of toch gaan voor een ander verhaal waar wel de woorden zomaar uit mijn pen vloeien (oké, beetje overdreven...)
Ik ben er eigenlijk nog niet echt uit. Ik wil graag eens bij één verhaal blijven. Dat was ook de opzet, natuurlijk. Maar dan moet het wel een verhaal zijn waar ik wat mee kan....wat is dan slim? Toch een ander verhaal kiezen en me daarin storten? Hierin blijven "hangen" en uiteindelijk toch er niks mee kunnen? Blik op oneindig en maar zien waar het schip strandt...
Ik ben er nog niet uit....want opgeven is geen optie. Maar....maar......
Eigenlijk is die discussie in mijn hoofd het enige wat ik gedaan heb deze week.....(wat mijn verhaal betreft dan...) O ja, op een zinnetje of vier na dan.
Het is namelijk een heel ander soort verhaal dan ik meestal probeer te schrijven. Meestal ga ik meer voor emotionele verhalen en dan nog het liefst in ik-vorm.....slik.....
afb.morguefile

4 opmerkingen:

 1. Lastig he, dat gedub in je hoofd. Zo vermoeiend ook. Volgens mij moet je bij je eerste doel blijven. Het doel is niet eenverhaal dat perfect afgerond is, maar een verhaal dat AF is. Daarna kijk je weer verder naar welke stijl bij je past.
  Stuur mij volgende week maar de eerste bladzijde ;-) dan lees ik het voor je en krijg je een sticker van mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, nu voel ik me net een kleutertje....maar bedankt voor je reactie hoor! De eerste bladzij is in geschreven vorm wel af.....veel meer nog niet!

   Verwijderen
 2. Ik zou kijken wat het knelpuntje is. Waarom is het niet meer leuk. Soms als je de hobbel neemt krijg je opeens weer zin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal. Ik ben een beetje het sfeertje kwijt, denk ik....dus ben ik er maar eens echt voor gaan zitten.....helaas lukt dat niet altijd (tijd maken)

   Verwijderen