vrijdag 6 februari 2015

Eerste hoofdstuk is klaar....voorlopig

De sfeer was een beetje weg om me te kunnen verdiepen in mijn verhaal. Nadat de kerstvakantie was afgelopen en het gewone leventje weer van start ging, werd mijn aandacht toch erg opgeslokt door "aardse" zaken ;-) en werd de ruimte een verhaal wat ook nog ergens "moest".

Dus ben ik zondag er maar eens even voor gaan zitten en moest ik van mezelf weer eens even er echt in duiken. Resultaat: eerste hoofdstuk is af. Nog niet helemaal zoals ik wil. Want de juiste toon heb ik nog niet helemaal gevonden. Maar herschrijven hoort er nou eenmaal (meestal) ook bij. Hoewel dat ook het voordeel geeft dat niet alles meteen perfect hoeft en je vooral even met het verhaal bezig kan zijn.

Dus vond ik ook dat ik de ondergaande maan nu maar eens op de foto moest zetten: vanochtend met mijn mobiel. Geen superfoto...maar toch


3 opmerkingen:

 1. Minous, het hoeft zeker niet in een keer perfect te zijn, dat kan ook niet. Eerst op gevoel schrijven, daarna corrigeren op kennis :) Het begin is er!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk gevoel denk ik.
  Ik las van de week mijn manuscript weer eens en vond hoofdstuk een niet geweldig; te lang, nog niet de juiste toon, de personages nog niet uitgewerkt. Toen ik hoofdstuk 2 las, vond ik dat al bijna goed zoals ik het wilde! Nu is het voor mij opeens makkelijker om hoofdstuk 1 aan te passen.
  Lekker doorschrijven dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt mij zo mooi aan het schrijven van een verhaal. Het hoeft niet in een keer perfect. Ik doe dit wel eens in het klein, als ik een idee heb voor een blogje. Als ik het dan na een tijdje weer eens door lees denk ik er soms weer heel anders over. Maar dat lijkt mij tevens een valkuil, want iedere keer denk ik: volgende keer heb ik weer een ander inzicht :') dat kan dus ook wel eens lastig zijn...
  Ben benieuwd hoor, naar je verhaal :)

  BeantwoordenVerwijderen