maandag 9 februari 2015

Gastschrijver op een nieuwe schrijfsite!

Claudia Biegel, schrijfster van o.a. foute Sarah's, is een site begonnen over schrijven. En nodigde mij uit om als gastschrijver een stukje in te sturen. Je kan haar site uiteraard bezoeken: messcherpschrijven.nl
Je kan er een kort verhaal downloaden en nog veel meer vinden over schrijven.
Claudia zelf vertelt er het volgende over:
De website Messcherpschrijven.nl wil informatie delen over schrijven, publiceren en vooral schrijftalent de mogelijkheid geven om eigen werk te publiceren.
Het idee voor de site is ontstaan vanuit mijn persoonlijke ervaring met schrijven en vooral met publiceren. Als beginnend schrijver voelde ik me helemaal verloren in uitgeversland. Regelmatig botste ik op termen waarvan ik nooit eerder had gehoord of wachtte met rode oortjes op antwoord van uitgevers die niet eens de moeite namen om een afwijzingsbrief te sturen. En ik had zoveel vragen…Hoe weet je welke uitgevers wel of niet te benaderen? Misschien uitgeven in eigen beheer maar hoe moet dat dan?
Hoewel ik absoluut niet pretendeer door schade en vooral veel schande zo wijs te zijn geworden dat ik al uw schrijvers- en publiceervragen kan beantwoorden, is het wellicht mogelijk een paar tips te geven. En u mij. Want Messcherpschrijven.nl staat in de eerste plaats voor dialoog. Laten we het samen doen, het schrijven zelf is tenslotte al eenzaam genoeg.

2 opmerkingen: