woensdag 16 december 2015

Een jaar bijna voorbij: hoe staat het met mijn boek?

Tja, het is hier vaak akelig stil, ik weet het. Ik heb het al meer gezegd: doordat ik nu werk gevonden heb door te schrijven in opdracht (voor internet) , schiet het creatief schrijven er  nogal bij in. Als ik dan 's avonds zit, pak  ik liever mijn breipennen of een kleurpotloodje...of een boek. Maar ja: het blijft wel kriebelen. Soms waag ik toch een paar woordjes, maar er echt tegenaan gaan, lukt niet echt. Ik heb me al regelmatig afgevraagd of ik die droom dan maar moet opgeven. Maar dat antwoord is simpel: daarvoor kriebelt het teveel!

Toch is mijn goede voornemen niet helemaal mislukt. Ik ben nog steeds van plan om dit verhaal tot een goed einde te brengen. Het mag misschien niet opschieten: ik fladder in ieder geval een stuk minder van verhaal naar verhaal.

Het duurt nog een paar weekjes, toch denk ik dat het voornemen van dit jaar gezellig doorschuift naar 2016....

Hoe het nu met mijn verhaal zelf gaat? Het verhaal is ongeveer duidelijk, voor zover je zoiets kan zeggen aan het begin van je schrijfproces, want gaandeweg verandert het vast nog! Maar eigenlijk is dat juist een mooi avontuur. Het verhaal zelf hangt nu ergens in hoofdstuk drie (schaam...schaam...), maar de komende weken staat het tekstschrijven op een lager pitje ivm de feestdagen, dus wie weet heb ik dan in de avond weer meer fut in schrijven!

En lezen over schrijven doe ik nog altijd. Waarbij vooral het blad Schrijven favoriet is. De online versie is ook interessant! Dat is schrijvenonline. Maar ook boekschrijven vind ik leuk om te lezen.

afb. morguefile.com
Heb jij nog een leuke site over schrijven?

1 opmerking:

  1. Gewoon stug volhouden. Werken aan je droom is toch leuk om te doen? Nee, ik weet geen site over schrijven maar wel een leuk artikel in het Engels. Misschien zijn daar ook wel weer linkjes naar andere artikelen te vinden.http://goinswriter.com/tips-writing-book/

    BeantwoordenVerwijderen