dinsdag 23 september 2014

Hinder in spits van kapotte trein Schiphol

Hier mijn tweede kraaltje. Het originele stukje vindt je hier.

Ik moest vanavond mijn zus ophalen van Schiphol. Natuurlijk precies in de spits...dus besloot ik op tijd weg te gaan. Van mijn huis naar de snelweg liep het lekker. Het enige minpuntje was de zon die precies in mijn gezicht scheen. Maar goed, een zonnebril doet wonderen! Met de muziek hard aan hobbelde ik lekker door. Maar toen arriveerde ik bij de snelweg. Ik reed de A4 nog zonder problemen op. Ik wilde al bijna positief worden en gaan denken dat ik veel te vroeg zou zijn (en dus nog even lekker langs de Burgerking zou kunnen....) toen de auto's voor me langzamer begonnen te rijden. Vreemd dat de auto's spontaan langzamer gingen rijden terwijl het helemaal niet vol was op de weg. Dus begon ik te knipperen naar links en wilde al gaan inhalen, toen de matrixborden me duidelijk maakten 50 te gaan rijden! Vijftig? Op een snelweg die misschien niet leeg, maar ook zeker niet vol was? Nijdig bleef ik op mijn rijstrook, want ik moest toch zo weer rechts er vanaf, bedacht ik me. Tja....dat dacht ik!
Niet eens zo heel ver voor me zag ik de verkeerstoren van Schiphol al. Het was zeker niet ver meer! Mijn trek in een lekkere cheeseburger woedde nog steeds ergens rond maar ik begreep dat ik nog maar een klein stukje hoefde. En ik zou er dus in ieder geval op tijd zijn!
Der matrixborden leken zenuwachtig te worden. Ze gaven een steeds lagere snelheid aan. En het ergste was nog wel dat alle chauffeurs opeens erg heilig geworden waren. Er zat niks anders op dan ook me aan te passen. In een slakkengangetje kroop ik verder over de A4. Onder het brugrestaurant door. (Slik, ook hier is een Burgerking...). Ik zag afslag Aalsmeer. Ja...bijna kon ik er dan af!!
En zomaar vanuit het niets (nou ja...ik had blijkbaar even niet goed opgelet, ofzo) stond er een groot geel geval over de weg! Er was nog 1 baan open, waar alle auto's dus door moesten....voor zolang het nog duurde, want de politie was al druk bezig met afzettingen.
Wat een grote vrachtwagen, dacht ik nog. Maar vrachtwagen, wat heb je toch veel deuren....maar vrachtwagen, wat heb je veel ramen! Ramen? In een vrachtwagen? Ik zette mijn zonnebril af om de hele boel eens beter te kunnen zien. Onderhand was ik stil komen te staan, dus dat ging lekker relaxed (grr). Ai, toen zag ik pas echt wat er stond! Een kapotte trein! Zomaar...midden op "mijn "A4!
En toen stond ik dus vast. Politie besloot niemand er meer door te laten. Langzaam besefte ik dat ik nooit, maar dan ook echt nooit op tijd aanwezig zou zijn! Hulptroepen arriveerden, mensen uit de trein werden met bussen vervoerd, helikopters cirkelden rond om opnames te maken van de puinhopen op de snelweg....(want de file was al snel opgelopen tot een kilometertje of dertig). Iedereen was druk bezig, maar niemand kwam met de oplossing voor ons arme automobilisten. Ik kon die overheidsknakkers haast horen denken: "Dan had je maar het ov moeten nemen...." Er gingen uren voorbij....

Treinen plaatjesToen mijn zus belde met de vraag waar ik bleef kon ik maar 1 ding bedenken: "Sorry schat, neem maar even de trein!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten