woensdag 29 oktober 2014

Schrijven als hobby...of als werk?

Schrijven is voor mij vooral hobby. Natuurlijk lijkt het me heerlijk om te mogen schrijven voor werk....maar ja, dat is niet zo makkelijk zoals bekend. Geld verdienen met boeken is al moeilijk
genoeg. Natuurlijk zijn er andere manieren om geld te verdienen met schrijven dan met boeken. Zo kan je teksten schrijven voor diverse informatiesites zoals info.nu bijvoorbeeld. Of plazilla. Maar ook teksten schrijven op verzoek van bedrijven....dan gaat het dus vooral om seo.

Heb het ook geprobeerd maar moet bekennen: dat is iets heel anders. Voor mij is schrijven toch vooral leuk vanwege de fantasie...je eigen idee├źn, Je eigen hersentjes die mogen kraken op jouw manier...en niet verplicht 5 keer de naam van het bedrijf in een tekstje van vijftig woorden moeten plakken.

Tja....dan zal schrijven voorlopig nog wel vooral hobby blijven. Maar ach: misschien ook wel zo leuk! Zo blijft het tenminste een leuke passie en geen MOETEN!

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het knap als je zo goed een verhaal kunt schrijven ,ik kan het niet ,succes met je hobby.

  Liefs Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij geldt hetzelfde; ik zou het geweldig vinden om van het schrijven te kunnen leven, maar broodschrijver worden, dat wil ik niet. Het kunnen schrijven wat ik zelf in mijn hoofd heb, dat is voor mij uiteindelijk toch het belangrijkste. maar wat niet is, kan nog komen.
  Ben je geabonneerd op het Schrijven magazine? Ik volg ze wel op Facebook en twitter, maar ben (nog) geen abonnee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben idd abonnee van Schrijven. Al eens eerder geweest, toen vond ik het wat aan de saaie kant. Maar nu vind ik hem top. Met leuke schrijfoefeningen e.d. Wel inspirerend, vind ik.

   Verwijderen
 3. Plezier hebben in het schrijven is belangrijk, of je er nu geld voor krijgt of niet :) En tsja, voor sommige schrijvers is een deadline een inspiratie killer, voor anderen juist een duwtje in de rug.
  Ik lees schrijven magazine via mijn broer en online.
  groetjes,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen