woensdag 6 november 2013

Wat is dat toch met dat schrijven....

Ik was met jongste en een vriendje naar een speelparadijs... de jongens heb ik niet gezien, zo ongeveer.
Naast me zaten mensen die allemaal hun eigen ding deden. Een aantal met laptops....balen, die van mij heeft een batterij die het niet zolang meer uithoudt. Dus leek het me niet echt handig. Maar wat bleek: stopcontacten overal....die gretig werden gebruikt. Mmm, dat weet ik dan ook weer.
Maar ik had wel lekker ouderwets een schrijfblok meegenomen. Ja, er werd wel raar gekeken, geloof ik. Maar man, wat een inspiratie had ik opeens....( dat zelf schrijven werkt eigenlijk veel lekkerder...)

De sfeer klopte, de muziek, de lachende kinderen, en ja, ook het lasergamen (waar ik ook een paar keer aan meedeed). Het verhoogde gigantisch mijn schrijfmood....oké, het was niet het liefdesverhaal wat ik zei te gaan schrijven. Maar spontaan dacht ik aan één van mijn andere ideeën en zoals gezegd: de sfeer klopte zo heerlijk....

Dit is het! dacht ik dan ook. Maar ja, eenmaal thuis is die sfeer weg, zie ik vooral de moeilijke kanten van het verhaal.....en baal ik weer eens als een stekker.....

Uh, iedere dag maar naar het speelparadijs gaan? Haha, ik zie me al gaan. Zoonlief zal het niet erg vinden....maar mijn portemonnee wel!

2 opmerkingen:

  1. leuk,wij zijn maandag ook geweest met mijn jongste altijd leuk maar haha om iedere dag te gaan???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, herkenbaar! Ik heb ook altijd de prachtigste ideeën op bijzondere plekken. Eenmaal thuis achter mijn bureau (of op de bank) blijkt het dan toch ineens niet zo goed te werken. Maar misschien komt dat ook wel omdat je op die speciale plekken jezelf toestaat om gewoon lekker ontspannen je gedachten te laten gaan, terwijl je thuis begint met het echte (af)werken.

    BeantwoordenVerwijderen