vrijdag 22 november 2013

Writers in residence

Bij de bieb nam ik afgelopen week een folder mee over de activiteiten die binnenkort op de agenda staan.
En toen viel mijn oog op : writers in residence.
Zoals het er staat begreep ik eerst dat er schrijvers aan het schrijven zijn en dat je dan kan komen kijken ... maar het zou ook kunnen dat je zelf die schrijver bent...
Een dag later stond er een aankondiging in de regiokrant van het A.D. Daar werd het een stuk duidelijker mee: je gaat dus zelf schrijven. Hé....toen begon er toch wel iets te kriebelen.
Dus toen maar op zoek naar info op de site. En jawel, ze zoeken schrijvers om mee te komen schrijven. Leuk.....of eng?????
plaatje gevonden op http://heimbinasfiction.blogspot.nl/2011/01/writers-heaven.html

Na wat googlen begrijp ik dat dit een initiatief ooit was in Amerika maar ook bijvoorbeeld in Amsterdam wordt uitgeoefend. Je komt allerlei van zulke initiatieven tegen in heel veel landen. Er schijnt zelfs een "non-profit organisatie "te bestaan die zo heet. Waarbij schrijvers zich bijvoorbeeld ergens terugtrekken om te schrijven.
De invulling bij de bieb is als volgt:
Een paar keer per jaar neemt een groep schrijvers, onder aanvoering van de Bibliotheek, zijn intrek in een bijzonder gebouw om aldaar te schrijven. Of om geïnspireerd te raken om te schrijven. Werk dat op deze plek ontstaat wordt een paar weken later met elkaar in de bibliotheek besproken, onder leiding van een in Alphen bekende schrijver of journalist.

Geen flauw idee eerlijk gezegd of het iets voor me is. Ze gaan zich "opsluiten" in de streekmuziekschool die volgens mij in een oud gebouw huist. En aan de slag met schrijven in de trant van Charles Dickens.

Het is volgende week zaterdag, dus ik heb nog even om te bedenken wat ik zal doen....want stiekem vind ik het wel een uitdaging!

1 opmerking: